Klitterhus

Innan vi åkte in på ljusfesten i Ängelholm åt vi en superb midag på Klitterhus. Vädret var med oss så vi kunde sitta på uteserveringen och bara njuta av Skälldervikensvatten. Uffe åt en förrätt med rödbetor och jag åt vit sparris med bakad anklevermousse syrat schalottenlöks smör , örtsallad och krutonger. Vi drack öl till maten för vi hade bilen med oss. Till huvudrätt valde vi Klitterhus oxfilé ” Rossini” med anklevermousse , madeirasås och pommes Anna.

Vi hade väldigt trevliga bordsgrannar från Onsala.

Ljusfesten

Vi åkte in och parkerade vid Hembygdsparken. Sen gick vi ner till Tullakrok där syrran också dök upp. Jag gillar att stå vid Tullakrok och se Laxen som första båt dyka upp i kröken. Årets tema var “VISOR OM LAND OCH HAV”

Jag filmade mina favorit fartyg.

http://p.videofy.me/v/591709

Min favorit var N P Nilssons stuga på flotte. Den placerade sig på 3:e plats i tävlingen.

I morgon ska jag skriva om Stormen som vi var och såg på Kullaberg framfört av Sommarteater på Krapperup