Håkan Bergström

Han målar i en diffus naturalistisk stil. Håkan lägger på mossor och lavar på ett diskret sätt i tavlorna. Det ger en viss 3D effekt. Han målar ofta en en hjort eller två i sina tavlor. Min favorit var den, som tillägnats fadern. Det var första gången vi såg konst av Håkan Bergström och vi blev positivt överraskade, för vi åkte egentligen till Tommarp för att kolla på Gudrun Emgård.

Gudrun Emgård

För ungefär 25 år sedan övernattade min familj hos en ikonmålare i Stockholm. Jag fick lära mig att det inte fanns många ikonmålare i Sverige och att ikoner inte målades hur som helst. För att inte mista koncentrationen så målar man inte mer än 20 minuter i taget. Vi fick en prislista på ikonerna och jag förstår att det kan inte bli mycket timpeng på att måla dessa fantasktiska ikoner. Gudrun har med foto visat de olika processerna inom ikonmålning.

Ulf och Margaretha lyckas alltid med att göra det trevligt på Kungsgården. Rekomenderar varmt att ni inte glömmer att ta en fika i trevlig miljö.

Betlyktor i källaren

Innan vi svenskar blev introducerade i Halloweenkulturen firade vi alla helgonsdag den första November. En trevig hösttradition är att tälja betlyktor. Att tälja betlyktor är inget jag provat på, men jag ser fram emot att testa, då barnbarnen blir lite större. Hoppas de gör som i fjol, och behåller denna utställning fram till jul.

Vänföreningen

Jag och Uffe är med i vänföreningen. Det rekommenderar jag er också att bli. Medlemsavgiften är 200 kronor och 350 kronor för par på samma adress och gäller för kalenderår.

Allt detta ingår

Du får fritt inträde till alla utställningar
Du får inbjudningar till vernissager direkt hem
Du får information om program och andra händelser
Du får rabatt i shopen
Du får inbjudningar till särskilda vänkvällar
Du deltar i utlottning av konstverk som föreningen köper in vid utställningar

http://www.tomarps-kungsgard.com

Tomarps Kungsgård och storken

Då jag skrev detta inlägg var storken tillfälligt borta från Tomarps Kungsgård http://blogg.semmester.se/#home.3. Idag spatserade en stork på åkern innan Tomarps Kungsgård. Storken var kvar på åkern då vi åkte hem. Tyvärr hade vi bara mobilen med oss så det blev inte så bra kvalitet att det gick inte att bearbeta bilden i datorn.